Artikelbron - Uw bron van artikelen!

Zorgtoeslag jongeren

Veel mensen hebben last gehad van de economische tegenslagen van de afgelopen jaren. Er is een zekere kans dat ook u door de crisis minder te besteden heeft. Daarnaast is de overheid natuurlijk aan alle kanten aan het snijden waar het subsidies betreft. Een subsidie die u gelukkig nog altijd kunt aanvragen wanneer u voldoet aan de voorwaarden is zorgtoeslag.

Met zorgtoeslag wil de overheid de mensen die moeite hebben met het betalen van de zorgkosten tegemoetkomen. Overigens is het onzeker hoe lang zorgtoeslag blijft bestaan. Er zijn steeds meer mensen die zeggen dat zorgtoeslag juist bijdraagt aan de hoge zorgkosten.

De betaling van de zorgtoeslag is iets waar veel huishoudens iedere maand weer naar uitkijken. Voor zorgtoeslag moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u voor zorgtoeslag minimaal 18 jaar oud zijn. Verder is het belangrijk dat u de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning heeft. Er zit ook een maximum aan uw inkomen en uw vermogen voor zorgtoeslag. Het maximaal toegestane inkomen en vermogen voor zorgtoeslag worden jaarlijks door de overheid vastgesteld.

Dit Youtube filmpje leert u nog meer over zorgtoeslag. Denkt u dat u binnen de voorwaarden valt voor zorgtoeslag, dan is het aan te raden om dit snel aan te vragen. Het zou zonde zijn wanneer u iets waar u recht op heeft niet aanvraagt.

Alle artikelen op Artikelbron